Neuvosentila

Neuvosentila on pieni maatila Alajärven uudessa kylässä, tilalla kasvatetaan kainuunharmasta sekä itäsuomenkarjaa eli kyyttöä. Tilalla asustaa myös kanoja, kaneja, koiria ja kissoja.  Lihantuotannon  ja jatkojalostamisen lisäksi tilalla järjestetään tilauksesta ympäri vuoden maatila -retkipäiviä erikokoisille ryhmille.

Kainuunharmas on yksi harvinaisimpia alkuperäisrodun lampaita. Kainuunharmaksen ominaispiirteisiin kuuluu se, että karitsat syntyvät mustina ja harmaantuvat iän myötä harmaan eri sävyihin. Värikirjo onkin hyvin moninainen. Kasvultaan harmas on hitaampi kuin pidemmälle jalostetut rodut mutta sen liha on erittäin maukasta ja mureaa.

Kyyttö eli itäsuomenkarja lukeutuu myös harvinaisiin Suomen alkuperäisrotuihin. Kyytöt ovat pienikokoisia ja hitaasti kasvavia. Ne kehittyvät valtarotuja hitaammin, mutta elävät pidempään ja pysyvät terveempinä. Kyytön liha on erittäin mureaa ja maukasta, laidunruokinnalla se myös kasvattaa lihaa, joka on ravinto koostumukseltaan monipuolisempaa kuin sisällä kasvatettujen nautojen liha.

Neuvosentilan kotisivut löytyvät toistaiseksi vasta facebookista: www.facebook.com/neuvosentila

Neuvosentila

Roikanpurontie 86

62900 Alajärvi

p.0407223308